ML Estetik Behandlingar Filler Läppar

 

FILLERS LÄPPAR

En önskan för många är välformade och fylliga läppar. Ibland kan man behöva lite hjälp med detta och då är fillers i läpparna en säker och enkel behandling att utföra. Genom att injicera hyaluronsyra tillförs både fukt och volym på samma gång. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och det preparat som tillförs vid behandlingen påminner mycket om den naturliga.
All vävnad i kroppen åldras med tiden och det som är markant är den volym som vävnaden förlorar i och med cell- och vätskeförlust. Läpparna blir tunnare och rynkor på överläppen börjar vandra ned på överläppen. Hyaluronsyra binder fukt och detta är en bidragande orsak till varför just detta fungerar så bra att fylla bland annat läppar med. Tunna läppar är också medfödda och då är det inte cell- och vätskeförlust i sig som är problemet utan avsaknad volym. I exemplen ovan är fillers en mycket bra produkt för att få vackra läppar.
Inför din behandling med fillers i läpparna bör du tänka på följande:
  • Att inte ha infektion eller behandling för sådan, ej heller ha feber eller sjukdomskänsla
  • Att inte vara gravid eller amma
  • Att inte dagen före eller på behandlingsdagen ta blodförtunnande medel , varken läkemedel, kosttillskott eller naturläkemedel med denna effekt
Inför behandlingen kommer du att fylla i en hälsodeklaration samt svara på frågor om nuvarande hälsotillstånd och om du genomgått tidigare behandlingar i ansiktet. Individuella förutsättningar avgör vilket preparat och vilken behandlingsteknik som är lämplig. Även materialåtgång, pris och behandlingsplan redovisas och du som kund har alltid möjlighet att antingen genomföra behandlingen direkt eller återkomma när du är förberedd.
Innan behandlingen inleds kommer du få möjlighet att använda smärtlindrande kräm på det område som ska behandlas. Denna kräm ska appliceras på området och har full verkan efter ca 15 minuter. Upplevelse av smärta är individuell och en behandling är behagligare att genomföra om smärtan kan dämpas. De fillers som används har ett bedövningsmedel tillagt och detta medel kommer således verka även en tid efter behandlingen. Ibland kan kunden behöva ta en Panodil/Alvedon när bedövningen släpper.
En injektionsbehandling tar ca 15 – 30 min att genomföra och via en tunn nål injiceras fillers in i läppen. Direkt efter behandlingen kan en rodnad och svullnad noteras med detta lägger sig inom en vecka. Även om resultatet kan visualiseras direkt är det först efter 1 – 2 veckor som det färdiga resultatet syns. Dygnet efter behandlingen ska du inte massera läpparna eller använda läppstift/kräm. Du ska inte heller utsätta dig för extrem kyla eller värme, inte heller dricka alkohol eller träna. Behandlingen håller mellan 6 – 12 månader men en första påfyllning kan behövas efter 4 månader. Hyaluronsyran bryts långsamt ned av kroppen och ger ingen påverkan.
Vid de första behandlingstillfällena bokas återbesökstid för uppföljning av resultatet. Du kommer då få möjlighet att ställa frågor och en viss justering av det behandlade området kan göras. Genom uppföljning av de första behandlingstillfällena kommer en behandlingsplan upprättas, vilket ger en god insikt i den individuella behandling just du behöver för att uppnå resultat.

 

Har du frågor är du varmt välkommen att ringa eller mejla, om du vill boka online kan du göra det här:

 

KONTAKTA OSS     BOKA ONLINE