ML Estetik Behandlingar Botox

 

BOTOX

Botulinumtoxin är ett muskelavslappnande ämne som injiceras i musklerna. Ämnet blockerar de nervimpulser som styr musklens arbete och muskeln blir mer eller mindre inaktiv under en period. På detta vis slätas områden i till exempel ansiktet ut och rynkor avtar. Behandlingen bör upprepas var 3 – 6 månad beroende på individuellt resultat och för att bibehålla  effekten av botolinumtoxinet bör ny behandling göras när tecken på ökad rörelse i muskulaturen noteras. Vissa av de rynkor som syns även vid en avslappnad muskel är så kallade statiska kan behöva behandlas med fillers för att uppnå en slätare effekt.
Injektionsbehandlingen tar ca 15 minuter att genomföra och via en tunn nål injiceras toxinet in det specificerade området. Direkt efter behandlingen kan en rodnad och svullnad noteras med detta lägger sig inom 1 – 3 dagar. Något blåmärke kan även framträda dagen efter behandlingen och det försvinner av sig självt inom några dagar. Resultatet av behandlingen märks inte förrän efter 3 - 4 dagar och ca 14 dagar efter behandlingstillfället har full effekt uppnåtts. Behandling med botulinumtoxin är ett mindre ingrepp och orsakar sällan några problem. Allergiska reaktioner är mycket ovanliga och de övergående besvär som kan vara märkbara är blåmärke, svullnad och lokal ömhet. Dygnet efter behandlingen ska du inte massera området som injicerats eller använda smink/kräm. Du ska inte heller utsätta dig för extrem kyla eller värme, inte heller dricka alkohol eller träna.
Salongen arbetar endast med marknadsledande CE-märkta botolinumprodukter så som Bocouture, Vistabel och Azzalure. Medlet ges enbart av legitimerad sjuksköterska med certifierad utbildning. Vid önskemål bokas återbesökstid för uppföljning av resultatet. Du kommer då få möjlighet att ställa frågor och en viss justering av det behandlade området kan göras.
Har du frågor är du varmt välkommen att ringa eller mejla, om du vill boka online kan du göra det här:
BOKA ONLINE